Acestă garnitură de legume este inspirată din bucătăria mexicană şi este perfectă pentru acele seri în care serveşti la masă preparate din carne. Este o reţetă rapidă şi foarte sănătoasă.

Orez mexican cu ardei iute – Ingrediente

4 căni orez brun
1 linguriţă ulei
½ ceapă potrivită, tăiată fin
2 roşii potrivite, făcute cubuleţe
1 ardei iute verde, fără seminţe, tocat
2 căţei de usturoi, mărunţiţi
2 linguri pastă de tomate
½ linguriţă chimion
¼ linguriţă boia
¼ linguriţă piper roşu
1 linguriţă sare grunjoasă
piper negru măcinat, după gust
5 felii de lămâie verde, pentru servire
coriandru tocat, opţional

Orez mexican cu ardei iute – Mod de preparare

Fierbi orezul conform indicaţiilor de pe pachet. Când e gata, îl dai deoparte. Încingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugi ceapa, roşiile şi ardeiul iute şi le sotezi până se înmoaie, aproximativ 2-3 minute. Adaugi usturoiul şi mai ţii pe foc 1 minut. Adaugi pasta de tomate, chimionul, boiaua, piperul roşu, sarea şi piperul negru măcinat. Amesteci bine, ca să se acopere legumele în mod uniform. Răstorni orezul fiert, amesteci şi mai ţii pe foc 1 minute sau până când aromele se combină. Serveşti orezul mexican cald, presărat cu coriandru tocat şi felii de lămâie verde.

orez mexican2

Sursa + foto: www.skinnytaste.com

Orez cu spanac şi piept de pui

Cum se face pui Jambalaya cu orez şi cârnaţi

Chiftele de orez, o reţetă simplă de post

Loading...