Ouă Benedict cu somon afumat

2 shutterstock 1079471744 jpg jpeg

Puţine reţete pentru micul dejun sunt mai gustoase şi mai săţioase decât cea de ouă Benedict. Este preparatul complet, perfect pentru a începe ziua! Iată o variantă cu somon afumat.

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 1 chiflă
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură oţet
  • 60 g somon afumat
  • frunze de spanac baby
  • verdeaţă tocată, pentru ornat

Pentru sosul olandez

  • 2 gălbenuşuri crude
  • 1 lingură de apă
  • 80 g unt topit
  • 1 lingură zeamă lămâie
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper

Pentru sosul olandez, amesteci gălbenuşurile cu apa într-un castron, apoi îl pui pe baie de aburi. Începi să torni în fir subţire untul topit şi răcit, amestecând constant cu un tel în formă de pară, pentru ca sosul să nu se taie. Când are consistenţa unei smântâni subţiri, condimentezi cu sare şi piper, adaugi zeama de lămâie şi dai deoparte.

Încearcă la micul dejun un fabulos preparat turcesc: Ouă turceşti cu iaurt (Cilbir)

 

Ouă turceşti cu iaurt (Cilbir)

Poşezi ouăle în apă clocotită cu sare şi cu oţet, 2 minute. Le scoţi cu o paletă şi le laşi 1 minut la scurs.

Tai chifla în jumătate şi, dacă doreşti, poţi să o rumeneşti uşor în toaster sau la cuptor. Pe fiecare jumătate aşezi un strat de frunze de spanac, 2-3 felii subţiri de somon afumat, oul poşat, apoi 2-3 linguri de sos olandez. Decorezi cu frunze de spanac şi cu verdeaţă tocată, după preferinţă.

FOTO: Shutterstock