Ouă ochiuri la cuptor, cu spanac
Dacă vrei să încerci o combinaţie delicioasă, trebuie doar să găseşti momentul perfect pentru a-ţi porni cuptorul şi pentru a face acest mic dejun simplu, care conţine ouă ochiuri şi frunze de baby spanac. Această legumă este bogată în vitaminele A, C, acid folic, mangan şi potasiu.
Ouă ochiuri la cuptor, cu spanac – Ingrediente (4 porţii)
2 linguriţe ulei de măsline 25 g ceapă, tocată cubuleţe 680 g spanac baby spanac 4 ouă mari sare, după gust piper măcinat, după gust 2 linguri de brânză feta sau parmezan sau alt tip de brânză, după preferinţe ulei pentru uns vasele
Ouă ochiuri la cuptor, cu spanac – Mod de preparare
Încingi cuptorul. Pui puţin ulei în patru vase ceramice mici, cu rezistenţă termică. Încingi o tigaie la foc mediu-mic, adaugi uleiul, ceapa tocată şi căleşti 2-3 minute.
Adaugi spanacul curăţat de tulpini şi rădăcini, sarea şi piperul şi sotezi până se înmoaie frunzele, aproximativ 2-3 minute. Încorporezi brânza rasă (de vacă, feta sau parmezan ras) şi iei de pe foc.
Împarţi spanacul sotat în cele patru vase termorezistente, făcând o adâncitură în centrul fiecărei porţii. Spargi un ou în fiecare vas şi condimentezi cu sare şi piper.
Aşezi vasele ceramice pe una sau două tăvi de copt. Dai la cuptorul încins, în prealabil, aproximativ 17 minute, până când albuşurile sunt făcute, iar gălbenuşurile sunt tari pe margine, dar încă sunt puţin moi în centru. Serveşti imediat aceste ouă ochiuri la cuptor, cu spanac.
Sursa: skinnytaste.com.