Pentru micul dejun sau pentru o gustare, aceste pâinici cu usturoi sunt o încântare pentru papilele gustative.

De ce ai nevoie pentru pâinici cu usturoi

750 g făină

2 linguri zahăr

1 plic drojdie uscată

2 linguriţe sare

5 linguri ulei

350 ml apă caldă

100 g unt

6 căţei de usturoi

100 g pătrunjel tocat

1 praf de sare

50 g parmezan

Cum se prepară pâinici cu usturoi

Amesteci făina cernută cu drojdia, zahărul, sarea şi apa călduţă. Începi să frămânţi, adăugând treptat 2-3 linguri ulei. Frămânţi până obţii un aluat moale, dar elastic, care nu se mai ţine de degete. Dacă este prea tare, mai adaugă apă caldă, iar dacă este prea moale, mai încorporează făină. Ungi cu restul de ulei un vas, aşezi aluatul, îl acoperi şi-l laşi să crească până îşi dublează volumul.

Împarţi aluatul în jumătate, după care fiecare bucată în alte 8 bucăţi egale, pe care le întinzi sub forma unei sfori de aproximativ 10 cm lungime, pe care o înnozi. Vei obţine 16 pâinici. Le laşi să crească 30 de minute. Topeşti untul, adaugi usturoiul pisat, sare şi pătrunjelul tocat.

Ungi pâinicile cu acest amestec şi le aşezi într-o tavă tapetată şi le dai la cuptor aproximativ 20 de minute, până se rumenesc. Le scoţi, presari parmezan şi le mai dai la cuptor 5 minute.

Loading...