Un desert uşor şi sănătos recomandat şi celor care ţin dietă. Încearcă să îl prepari şi tu la tine acasă.

 

 

Ingrediente

 

250 g fulgi ovăz

200 ml apă

100 g quinoa

50 g cereale grâu

100 g nuci crude, pisate

100 g smochine deshidratate, felii

70 ml miere

1 linguriţă extract de vanilie

1 linguriţă sare

1 iaurt grecesc mare, gras (10% grăsime)

mentă, pentru decor

 

 

Speli quinoua de impurităţi şi o pui pe foc într-o oală cu 200 ml de apă. După ce a fiert apa, o mai laşi pe foc 15 minute. Ea trebuie să absoarbă apa, iar dacă apa rămâne în surplus o scurgi. 

 

Amesteci fulgii de ovăz cu quinoa, cerealele de grâu, nucile, smochinele, extractul de vanilie, sarea şi mierea.  

 

Într-un pahar adânc torni o lingură de iaurt grecesc şi o nivelezi la baza paharului. Torni şi din amestecul de cereale şi fructe un strat şi nivelezi. Continui până paharul este acoperit în proporţie de 80%. Decorezi cu mentă şi dai la frigider pentru 2 - 3 ore. Serveşti rece.

 

 

Descoperă acum şi alte reţete uşor de preparat. Dă click pe imaginile de mai jos.

 

Penne cu broccoli, fasole verde şi brânză cu mucegai

 

Reţeta #1: Penne cu broccoli, fasole verde şi brânză cu mucegai

 

Clătite cu bacon, rucola şi smântână

 

Reţeta #2: Clătite cu bacon, rucola şi smântână

 

Supă cremă de dovleac cu smânână

 

Reţeta #3: Supă cremă de dovleac cu smânână

 

Foto: Shutterstock

Loading...