Te grăbeşti şi trebuie să-ţi saturi rapid familia şi totodată să primeşti şi laude? Pastele Alfredo cu creveţi sunt o soluţie excelentă.

De ce ai nevoie ca să prepari paste Alfredo cu creveţi:

450 g paste

2 linguri de unt

450 g creveţi, curăţaţi şi cu cozile îndepărtate

sare

piper negru măcinat

2 căţei de usturoi, tocaţi

1 gălbenuş de ou

220 g smântână

120 ml lapte

220 g parmezan ras, plus ceva suplimentar pentru ornat

1 lingură de pătrunjel, pentru ornat

Cum prepari paste Alfredo cu creveţi:

Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi păstrezi o ceaşcă din apa în care au fiert pentru sos, dacă e nevoie.

Într-o tigaie mare, la foc mediu, încălzeşti 1 lingură de unt până se topeşte. Adaugi creveţii, asezonezi cu sare şi piper şi căleşti circa 6 minute. Scoţi creveţii din tigaie şi-i dai deoparte.

În tigaie, pui cealaltă lingură de unt şi usturoi. Căleşti circa 1 minut. Baţi gălbenuşul de ou cu smântâna şi laptele şi răstorni amestecul peste usturoiul călit în unt. Laşi să fiarbă puţin şi adaugi parmezanul, pastele fierte şi creveţii, amestecând ca să se combine. Asezonezi cu sare şi piper. Ornezi cu pătrunjel.

Sursa: https://www.delish.com/

Loading...