Ce spui de o gustare specială în noaptea dintre ani? Îi vei lăsa pe ceilalţi membri ai familiei cu gura căscată!

 

Ingrediente

  • 600 g ficăţei de pui
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 150 ml smântână lichidă de gătit (25% grăsime)
  • 50 g unt
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 1 praf nucşoară, opţional

Pentru jeleu:

  • 10 g gelatină
  • 300 ml vin roşu sau roze, sec

Mod de preparare 

Speli ficăţeii şi îi ţii în lapte 2-3 ore sau peste noapte, la frigider. Îi scurgi bine. Pui uleiul la încins într-o tigaie, adaugi ficăţeii, condimentezi cu sare şi îi rumeneşti la foc mediu, pe toate părţile, până sunt gata şi scade zeama. Îi laşi la răcorit şi îi transferi într-un blender. Torni smântâna lichidă, adaugi untul moale şi condimentezi cu sare, piper alb şi, dacă doreşti, cu nucşoară. Mixezi până obţii o pastă fină. O pui într-un vas, o nivelezi şi o dai la rece 2 ore. Hidratezi gelatina 5 minute în 50 ml de apă rece. Încălzeşti uşor vinul, pui gelatina şi amesteci până se dizolvă. Laşi la răcorit, apoi torni vinul peste pate şi dai din nou la frigider, peste noapte. Serveşti pateul cu pâine prăjită şi castraveciori muraţi. 

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Pate de peşte

Loading...