Prin proprietăţile sale remineralizante, spanacul este un remediu eficient în caz de astenie. De aceea, se recomandă consumul lui în special la începutul primăverii, când organismul este slăbit. Iar una dintre reţete poate fi chiar aceasta de pateuri cu spanac şi brânză.

Pateuri cu spanac şi brânză - Ingrediente (10 bucăţi)

Pentru aluat
600 g făină
200 ml lapte
25 g drojdie
3 linguri ulei
2 ouă
1 linguriţă oţet
1 praf de sare

Pentru umplutură
1 ceapă
200 g spanac proaspăt
200 g telemea
4 ouă
1 lingură făină
2 linguri ulei
1 legătură mărar
sare
piper

Pateuri cu spanac şi brânză - Mod de preparare

Se dizolvă drojdia în laptele călduţ şi se toarnă peste făină. Se adaugă ouăle, uleiul, sarea, oţetul şi se frământă până se obţine un aluat omogen, care se lasă să crească la cald ­30 de minute.

Se spală spanacul, se opăreşte câteva minute în apă clocotită, se scurge şi se toacă mărunt. Se curăţă ceapa, se taie fin şi se căleşte în ulei. Se adaugă spanacul şi se lasă pe foc până se înmoaie, apoi se adaugă două ouă bătute, sare şi piper, după gust, făina şi se amestecă repede. Se ia tigaia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se adaugă apoi un ou, brânza fărâmiţată, mărarul tocat şi se amestecă.

Se întinde aluatul într-o foaie de 5 mm grosime şi se taie rondele cu un recipient mai larg. Se pun pe ­fiecare rondea două linguri din compoziţia de spanac, se pliază rondeaua şi se lipesc marginile presând cu o furculiţă. Se ung toate pacheţelele cu un ou bătut, se pun într-o tavă unsă şi tapetată şi se dau la cuptor pentru 30 de minute.

Loading...