Piept de pui cu orez şi broccoli
Oţetul balsamic a pătruns puternic şi pe piaţa românească, înlocuindu-l în multe dintre reţete pe cel de vin sau de mere. Originar din Modena, Italia, reţeta lui a fost mult timp secretă. Cu toate că este făcut din struguri albi, culoarea lui este foarte închisă, iar textura, uşor vâscoasă, se datorează butoaielor de stejar sau de cireş în care este ţinut. Încearcă-l în această reţetă cu pui marinat!
Piept de pui cu orez şi broccoli
Ingrediente
- 2 bucăţi piept de pui
- 6-7 căţei de usturoi
- sare, piper
- 2 linguri ulei
- 2 linguri oţet balsamic
- 100 ml supă de pui
- 1 praf chili
- 4 linguri sos de soia
- 1 lingură seminţe de susan
- broccoli fiert, pentru garnitură
- orez fiert, pentru garnitură
Speli pieptul, îl dai cu sare şi piper, îl ţii la rece 30 de minute. Îl scoţi şi îl laşi până ajunge la temperatura camerei. Îl rumeneşti în ulei încins. Combini supa cu sos de soia, oţet balsamic, chili şi răstorni amestecul în vas. Fierbi până ce carnea este pătrunsă şi adaugi usturoiul zdrobit. Mai ţii 10 minute şi opreşti focul. Presari seminţele de susan.
Serveşti pieptul de pui cu garnitură de orez şi de broccoli.
FOTO: Shutterstock
Citeşte şi