Piept de pui fricaseé
Acest fricasee de pui este o idee minunată de cină atunci când nu ai prea mult timp la dispoziţie, ;şi vrei să faci ceva delicios şi sănătos.
- Porții: 4
- Timp total: 1 h
- Pregătire: 20 min
- Gătire: 40 min
- Categorie: pui, legume
Ingrediente
● 1 piept de pui dezosat
● 1 ceapă
● 4 morcovi
● 200 g păstăi de fasole verde
congelate
● 100 g mazăre congelată
● 2 linguri făină
● pătrunjel
tăiat fin
● 500 ml smântână pentru gătit
● 15 g unt
● sare
● piper
● foi de dafin
Mod de preparare
Tai cubuleţe pieptul de pui şi-l pui la fiert în apă cu sare. Când începe să clocotească, adaugi ceapa şi morcovii tăiate cuburi. Condimentezi cu boabe de piper şi frunze de dafin. După ce carnea a fiert, o strecori de zeamă, iar legumele le pui deoparte.
Amesteci făina cu smântâna dulce pentru gătit. Baţi cu telul pentru a nu forma cocoloaşe.
Încingi o tigaie, adaugi untul, iar când acesta s-a topit pui pieptul de pui. Îl rumeneşti pe toate părţile, apoi adaugi fasolea verde, legumele din supă şi mazărea congelată. Căleşti totul la foc iute 5-7 minute, amestecând frecvent. Adaugi o jumătate de polonic din zeama în care a fiert carnea, apoi, în fir subţire, sosul de smântână cu făină. Condimentezi cu sare şi piper, după gust şi laşi să fiarbă, la foc mic, 15-20 de minute.
Serveşti mâncarea alături de orez fiert.
FOTO: Profimedia