Piept de pui fricaseé

2 profimedia 0173622230 jpg jpeg

Acest fricasee de pui este o idee minunată de cină atunci când nu ai prea mult timp la dispoziţie, ;şi vrei să faci ceva delicios şi sănătos.

  • Porții: 4
  • Timp total: 1 h
  • Pregătire: 20 min
  • Gătire: 40 min
  • Categorie: pui, legume

Ingrediente

● 1 piept de pui dezosat

● 1 ceapă

● 4 morcovi

● 200 g păstăi de fasole verde

congelate

● 100 g mazăre congelată

● 2 linguri făină

● pătrunjel

tăiat fin

● 500 ml smântână pentru gătit

● 15 g unt

● sare

● piper

● foi de dafin

Mod de preparare

Tai cubuleţe pieptul de pui şi-l pui la fiert în apă cu sare. Când începe să clocotească, adaugi ceapa şi morcovii tăiate cuburi. Condimentezi cu boabe de piper şi frunze de dafin. După ce carnea a fiert, o strecori de zeamă, iar legumele le pui deoparte.

Amesteci făina cu smântâna dulce pentru gătit. Baţi cu telul pentru a nu forma cocoloaşe.

Încingi o tigaie, adaugi untul, iar când acesta s-a topit pui pieptul de pui. Îl rumeneşti pe toate părţile, apoi adaugi fasolea verde, legumele din supă şi mazărea congelată. Căleşti totul la foc iute 5-7 minute, amestecând frecvent. Adaugi o jumătate de polonic din zeama în care a fiert carnea, apoi, în fir subţire, sosul de smântână cu făină. Condimentezi cu sare şi piper, după gust şi laşi să fiarbă, la foc mic, 15-20 de minute.

Serveşti mâncarea alături de orez fiert.

FOTO: Profimedia