Un preparat apetisant şi săţios, pieptul de pui în sos cremos de ciuperci este numai bun pentru momentele în care vrei să pregăteşti un prânz rapid sau cină.

Ingrediente

3-4 bucăţi piept de pui

3 linguri unt

1 căţel de usturoi, pisat

100 g ciuperci

50 g smântână

2 linguri făină

250 ml lapte

pătrunjel tocat, după gust

sare şi piper

Mod de preparare

Într-un bol, amesteci 1 lingură de unt topit cu puţină sare şi piper, după gust. Dai prin amestec bucăţile de piept de pui. Le dai dai la cuptor timp de 20 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului.

Căleşti ciupercile, curăţate şi feliate, într-o tigaie, în restul de unt, împreună cu usturoiul, până se înmoaie. Torni laptele, presari treptat făina şi amesteci continuu, până obţii o compoziţie omogenă. Adaugi smântâna şi puţină apă, dacă este nevoie. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti pieptul de pui cu sos şi pătrunjel.

Sursa https://therecipecritic.com

Loading...