Piept de pui în sos cremos de ciuperci

piept de pui in sos de ciuperci jpeg

Un preparat apetisant şi săţios, pieptul de pui în sos cremos de ciuperci este numai bun pentru momentele în care vrei să pregăteşti un prânz rapid sau cină.

Ingrediente

3-4 bucăţi piept de pui

3 linguri unt

1 căţel de usturoi, pisat

100 g ciuperci

50 g smântână

2 linguri făină

250 ml lapte

pătrunjel tocat, după gust

sare şi piper

Mod de preparare

Într-un bol, amesteci 1 lingură de unt topit cu puţină sare şi piper, după gust. Dai prin amestec bucăţile de piept de pui. Le dai dai la cuptor timp de 20 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului.

Căleşti ciupercile, curăţate şi feliate, într-o tigaie, în restul de unt, împreună cu usturoiul, până se înmoaie. Torni laptele, presari treptat făina şi amesteci continuu, până obţii o compoziţie omogenă. Adaugi smântâna şi puţină apă, dacă este nevoie. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti pieptul de pui cu sos şi pătrunjel.

Sursa https://therecipecritic.com