Ştiai că leurda are denumirea populară de „usturoi sălbatic”? Aceasta produce anumiţi compuşi asemănători celor care se găsesc în usturoi şi ceapă, astfel că şi ea poate avea proprietăţi antifungice şi antimicrobiene. Consumul de leurdă are efecte pozitive asupra sistemului digestiv, ajutând în combaterea problemelor precum diareea, indigestia sau lipsa poftei de mâncare. Un alt plus al consumului de leurdă este că poate reduce tensiunea arterială şi nivelul colesterolului rău.

Ingrediente 

  • bucăţi piept de pui dezosat
  • legătură leurdă 
  • 100 g cremă de brânză 
  • 20 g brânză cheddar  
  • ½ legătură pătrunjel  
  • 2 linguri ulei de măsline 
  • linguriţă boia dulce  
  • sare, după gust 
  • piper, după gust

Mod de preparare 

Preîncălzeşti cuptorul la 180 ̊C.

Cureţispeli şi toci mărunt leurda şi pătrunjelul. Le pui într-un bol şi adaugi brânza cheddar dată prin răzătoarea mare, crema de brânză, sare şi piper după gust. Amesteci cu o spatulă până obţii o pastă omogenă. 

Aşezi pe un şervet de bucătărie şi feliezi pieptul de pui începând din partea groasă şi coborând către partea subţire a cărnii, formând buzunare. Freci bucăţile de carne pe ambele părţi cu boiaua dulce, sare şi piper după gust. 

Umpli fiecare buzunar cu amestecul din bol. Aşezi bucăţile de piept de pui într-un vas, stropeşti cu ulei de măsline şi laşi la cuptor 30-40 de minute, până se rumenesc. 

Serveşti preparatul cald şi îl decorezi după imaginaţie. 

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com

 

Încearcă şi reţeta de Gnocchi cu urzici

Loading...