Pizza turcească cu umplutură de carne, brânză şi ouă

2 shutterstock 1625719030 jpg jpeg

Tarabele şi pieţele din Istanbul oferă trecătorilor cele mai apetisante variante de pizza turcească sau Pide, cum i se mai spune. Nu-i neapărat nevoie să te deplasezi până acolo, aşadar iată cum poţi pregăti tu o astfel de delicatesă!

Ingrediente

Pentru aluat

  • 500 g făină
  • 1 linguriţă drojdie uscată
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă sare
  • 30 ml ulei
  • 200 ml apă călduţă
  • 1 ou
  • 1 iaurt grecesc

Pentru umplutură

  • 200 g carne tocată de orice fel
  • 1 roşie mare
  • 1 ceapă mare
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 1 linguriţă usturoi pudră
  • 1 linguriţă pastă de tomate
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 ouă
  • 200 g parmezan ras
  • 100 g feta
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 200-210 grade Celsius.  

Pui drojdia într-un bol cu puţină apă caldă şi cu zahăr. Laşi să se activeze aproximativ 10 minute.

Pui făina într-un recipient mai mare şi pregăteşti o adâncitură în mijlocul ei. Torni amestecul de drojdie şi sarea. Amesteci, apoi adaugi oul, iaurtul, uleiul şi, treptat, apa caldă. Frâmânţi aluatul până devine elastic şi fraged.

Pentru umplutură, încingi o lingură cu ulei într-o tigaie. Căleşti ceapa tocată mărunt, apoi adaugi roşia spălată şi tăiată cuburi şi carnea tocată. Amesteci şi laşi la foc potrivit preţ de 1-2 minute. Adaugi boia dulce, pudra de usturoi, pasta de tomate şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci şi mai laşi pe foc 2-3 minute. Dai tigaia deoparte.

Într-un bol, pui feta tăiată cuburi şi adaugi parmezanul ras, restul de ulei de măsline, zeama de lămâie şi presari sare şi piper, după gust. Amesteci până obţii o o textură cremoasă.

Într-un alt recipient, baţi ouăle crude.

Întinzi aluatul pe o suprafaţă plană, presărată cu făină, sub formă de dreptunghi. Pui, în mijloc, umplutura de carne, apoi cea cu brânză şi pliezi sub formă de bărcuţă.

Pui pizza în tava cu hârtie de copt. Torni ouăle bătute. Laşi la cuptor 15 minute până se rumeneşte. Decorezi, dacă doreşti, cu verdeaţă proaspăt tocată.

Poftă bună! 

Foto: Shutterstock.com

Încearcă şi reţeta de Lahmacun, un alt tip de pizza turcească

Lahmacun, un alt tip de pizza turcească

1 lahmacun jpg jpeg