Această reţetă de plăcintă cu dovleac vine de la Radu Chiracă din Bucureşti. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa [email protected]

Ingrediente

Pentru aluat

4 ouă

18 linguri zahăr

18 linguri ulei

18 linguri lapte

24 linguri făină

2 linguriţe praf de copt

Pentru umplutură

1,5 kg dovleac ras

5-6 linguri zahăr

scorţişoară pulbere, după gust

Mod de preparare:

Căleşti dovleacul cu zahărul până scade zeama lăsată, apoi presari scorţişoară şi dai de pe foc.

Pentru prima foaie de aluat, mixezi 2 ouă cu 9 linguri de zahăr şi cu 9 linguri de ulei. Mixezi după fiecare. Adaugi 9 linguri de lapte alternativ cu 12 linguri de făină amestecată, în prealabil, cu o linguriţă de praf de copt. Răstorni aluatul în tava tapetată şi îl dai la cuptor 10-15 minute.

Între timp, pregăteşti foaia a doua cu ingredientele rămase. Scoţi tava, răstorni dovleacul călit, apoi foaia a doua de plăcintă. Dai din nou tava la cuptor încă 40-45 de minute.

FOTO: Arhivă personală

Loading...