Plăcinta reprezintă un desert de nerefuzat. Încearcă şi tu reţeta cu prune, pe care ţi-o propunem astăzi!

Ingrediente
10 prune
500 g iaurt gras
250 g făină
10 linguri ulei
10 linguri rase zahăr
1 linguriţă bicarbonat de
sodiu
1 linguriţă oţet
coajă de lămâie
scorţişoară
zahăr pudră,pentru decor

Mod de preparare

Speli prunele, le scoţi sâmburii, le tai jumătăţi şi le dai deoparte. Într-un vas, amesteci uleiul cu zahărul, pui iaurtul şi mixezi până se topeşte zahărul. Adaugi treptat făina şi omogenizezi compoziţia. Pui în vas bicarbonatul de sodiu, stins în oţet şi încorporezi coajă de lămâie, după gust. Întinzi hârtie de copt într-o tavă şi torni aluatul, apoi pui prunele şi presari scorţişoară.

Dai la cuptorul preîncălzit, aproximativ 45 de minute, la foc potrivit. O laşi să se răcească şi o decorezi cu zahăr pudră.

Loading...