Plăcintă cu prune

placinta cu prune jpeg

Plăcinta reprezintă un desert de nerefuzat. Încearcă şi tu reţeta cu prune, pe care ţi-o propunem astăzi!

Ingrediente 10 prune 500 g iaurt gras 250 g făină 10 linguri ulei 10 linguri rase zahăr 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 linguriţă oţet coajă de lămâie scorţişoară zahăr pudră,pentru decor

Mod de preparare

Speli prunele, le scoţi sâmburii, le tai jumătăţi şi le dai deoparte. Într-un vas, amesteci uleiul cu zahărul, pui iaurtul şi mixezi până se topeşte zahărul. Adaugi treptat făina şi omogenizezi compoziţia. Pui în vas bicarbonatul de sodiu, stins în oţet şi încorporezi coajă de lămâie, după gust. Întinzi hârtie de copt într-o tavă şi torni aluatul, apoi pui prunele şi presari scorţişoară.

Dai la cuptorul preîncălzit, aproximativ 45 de minute, la foc potrivit. O laşi să se răcească şi o decorezi cu zahăr pudră.