Cu o umplutură delicioasă şi o crustă rumenă şi crocantă, plăcinta noastră este pur şi simplu delicioasă. Are multe surprize şi ingrediente care mai de care mai gustoase, aşa că va fi o plăcere să o savurezi.

 

Reţetă realizată în studiourile SoDelicious.ro, din Oxford Gardens, Voluntari, Ilfov.

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 tijă ţelină
  • 300 g piept de pui
  • 150 g fasole verde congelată
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 50 g făină
  • 250 ml supă de pui
  • 2 linguri smântână
  • 150 g brânză cheddar
  • 1 gălbenuş

Pentru aluat

  • 200 g făină
  • 50 g unt
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 150 ml lapte

Speli toate legumele şi le toci cubuleţe. Procedezi la fel cu pieptul de pui. Căleşti pieptul în unt, adaugi legumele tocate, fasolea verde şi rumeneşti amestecul. Presari făina, torni supa de pui, smântâna şi condimentezi cu sare, piper şi cimbru. Fierbi compoziţia până se îngroaşă, apoi o laşi la răcorit

Pentru aluat, pui făina, untul, praful de copt şi sarea într-un blender. Mixezi şi torni treptat laptele. Pe o masă pudrată cu puţină făină, întinzi o foaie de jumătate de centimetru grosime. Decupezi forme rotunde din aluat, folosind un inel de inox sau un pahar cu diametrul de 7-8 cm.

Pui umplutura de pui şi de legume într-o tavă cu pereţii înalţi şi o nivelezi, apoi presari brânza cheddar rasă.

Acoperi plăcinta cu bucăţile de aluat, pe care le ungi cu gălbenuş bătut. Coci 30-40 de minute, la 175 °C.

Mai multe reţete delicioase găseşti pe SoDelicious.ro.

Loading...