Plăcintă dobrogeană

1 placinta dobrogeana jpg jpeg

Reţetă tradiţională românească, plăcinta dobrogeană se face cu brânză sărată de oaie şi este un real deliciu culinar. O găseşti mai jos, în varianta autentică.

Ingrediente Plăcintă dobrogeană

  • 1 pachet aluat foietaj Bella
  • 5 ouă
  • 800 g brânză sărată de oaie  
  • 1 pachet unt
  • 100 g smântână

Mod de preparare Plăcintă dobrogeană

Amesteci brânza, dată prin răzătoare, cu 3 ouă bătute şi cu smântâna. Ungi tava cu puţin unt, iar restul îl topeşti. Aluatul foietaj Bella îl împarţi în trei bucăţi. Întinzi prima parte cu sucitorul, o aşezi în tava tapetată şi adaugi jumătate din umplutură. Pui a doua bucată de aluat, adaugi umplutura rămasă şi acoperi cu ultimul strat de aluat foietaj Bella. Amesteci ouăle rămase cu untul topit şi torni peste plăcintă. Dai la cuptor până se rumeneşte.