Dacă îţi plac dovleceii trebuie să încerci cu siguranţă reţeta de plăcintă grecească, care nu va ramâne prea mult timp în farfurii.

Ingrediente

6 dovlecei
1 ceapă, tocată
3 ouă
200 g brânză feta, mărunţită
12 foi de plăcintă
80 ml ulei
2 linguri pătrunjel tocat
2 linguri mărar tocat
1 lingură mentă tocată
sare
piper

Mod de preparare

Razi dovleceii şi îi laşi deoparte într-un bol 1 oră. Căleşti ceapa într-o tigaie, în puţin ulei, 3-4 minute, până se înmoaie. Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Într-un vas, baţi ouăle cu brânza. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Storci bine dovleceii de apă. Îi combini cu ceapa călită, verdeţurile şi compoziţia de ou cu brânză. Ungi o tavă cu puţin ulei. Aşezi în ea 6 foi de plăcintă, pe care le ungi cu puţin ulei. Torni amestecul cu dovlecei. Aşezi restul de foi de plăcintă, unse cu puţin ulei. Îndoi marginile spre interior. Crestezi în câteva locuri cu ajutorul unui cuţit. Dai la cuptor 1 oră, până ce crusta de deasupra se rumeneşte uşor. Serveşti cât este caldă.

Sursa https://innocentdelight.com

Loading...