Îţi prezentăm un delicu de reţetă de care îţi va fi mai mare dragul să o prepari. Aceste plăcinţele pufoase cu brânză sărată şi mărar sunt ideal de făcut pentru musafiri sau pentru o cină săţioasă. Consumă-le cu o cană de iaurt de băut şi îţi vei potoli foamea pentru mult timp.

Ingrediente pentru plăcintă cu brânză, mărar şi ceapă verde

pentru aluat:
500 g făină
50 g ulei
200 ml lapte
10 g drojdie uscată
pentru umplutură:
500 g brânză proaspătă de vaci, bine scursă
1 legătură ceapă verde
1 legătură mărar
sare
pentru uns:
1 gălbenuş
1 lingură de lapte


Mod de preparare plăcinte cu brânză, mărar şi ceapă verde:

Pentru aluat, combini făina cernută cu drojdia. În mijlocul făinii faci o adânci- tură şi adaugi ouăle, laptele şi sarea. Amesteci bine, apoi începi să frămânţi aluatul. În timp ce frămânţi, torni uleiul.

Trebuie să obţii un aluat neted pe care-l laşi la dospit la loc cald, acoperit, o oră. Între timp, pregăteşti umplutura.  Tai mărunt ceapa verde şi mărarul, le amesteci cu brânza proaspătă şi potriveşti gustul de sare.

După ce aluatul a dospit, îl împarţi în 5 bucăţi. Le întinzi cu sucitorul, în formă de cerc, iar în mijlocul lor pui câte o lingură de umplutură şi aduni marginile cercului spre mijloc. Aşezi plăcintele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le acoperi cu un prosop şi le laşi la dospit încă 30 de minute. Ungi plăcintele cu gălbenuşul bătut cu lapte şi le coci 45 de minute la 180 °C.

 

Loading...