În această perioadă, e foarte probabil să ai în casă conserve de ananas. Profită de ele şi foloseşte-le în aceaste plăcinţele pline de arome!

 

 

Ingrediente

Pentru aluat

  • 1 pachet aluat foitaj
  • 1 ou
  • 2 conserve cu ananas felii

Pentru cremă

  • 500 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • 4 gălbenuşuri
  • 35 g amidon de porumb
  • 1 praf de sare
  • zahăr pudră, pentru decor

 

Dezgheţi foile de aluat şi le împarţi în pătrate cu latura de aproximativ 10 cm. Le aşezi într-o tavă tapetată, cu spaţii între ele, apoi le ungi cu oul bătut şi aşezi deasupra câte o felie de ananas. Dai tava la cuptor până se rumeneşte foitajul. Îl laşi să se răcească. Dacă nu ţi-au încăput toate bucăţile de aluat într-o tavă, repeţi cu cele rămase. 

Pentru crema de vanilie, mixezi gălbenuşurile cu amidonul, zahărul tos şi sarea. Pui laptele pe foc şi, după ce s-a încălzit puţin, încorporezi gălbenuşurile, amestecând energic la început. După ce s-a îngroşat crema, pui zahărul vanilat, mai amesteci puţin şi dai deoparte. Laşi crema să se răcească înainte să o pui într-un poş. 

Iei fiecare pătrat şi bagi poşul într-o laterală cât de mult poţi apăsa, apoi îl umpli cu cremă de vanilie. Repeţi până când termini crema şi, înainte să serveşti, presari zahărul pudră.

FOTO: SHUTTERSTOCK

Loading...