Cum obţii cele mai sănătoase sucuri de legume

Sănătoase şi hrănitoare, sucurile de legume reprezintă o modalitate la îndemână care te ajută să îţi iei doza zilnică de vitamine şi minerale. Se prepară repede, sunt uşor de digerat şi îţi menţin organismul hidratat.
Presate la rece, mai bune
Sucurile de legume obţinute prin metoda presării la rece păstrează o bună parte din substanţele nutritive ale legumelor de bază, faţă de cele preparate prin centrifugare. Această din urmă metodă zdrobeşte legumele, cu viteză foarte mare, ceea ce distruge o parte din nutrimente. În schimb, sucurile obţinute prin presare la rece au mai puţine fibre ca cele obţinute prin centrifugare. Dacă optezi pentru sucurile din comerţ, alege variantele nepasteurizate şi verifică să nu aibă zahăr adăugat.
Sporesc absorbţia elementelor nutritive
Când mănânci legumele întregi, corpul are nevoie de timp pentru a putea separa elementele nutritive de fibre, ca să le folosească apoi. Pe lângă faptul că procesul nu va fi unul foarte rapid, dacă ai probleme cu digestia şi nu mesteci bine legumele, pot apărea probleme – balonare, dureri de stomac. În schimb, dacă le vei consuma sub formă de suc, acesta va fi absorbit de organism în maximum 20 de minute.
Aliaţii siluetei
Se ştie că sucurile de fructe şi de legume sunt recomandate în curele de slăbire, deoarece nu oferă multe calorii şi, cel mai important, nu privează corpul de vitamine. Deoarece nu au fructoză sau zahăr adăugat, cele de legume reprezintă o opţiune mai bună, dacă vrei să elimini kilogramele nedorite.
Cocktail de vitamine
Este destul de greu să consumi la o singură masă o cantitate suficientă de legume care să furnizeze corpului toate elementele nutritive de care are nevoie. De aceea, este mult mai la îndemână să prepari un suc din mai multe tipuri de legume, adăugându-le chiar şi pe cele care nu îţi plac atât de mult, căci gustul lor nu va mai fi pregnant.
Te hidratează eficient
Dacă te numeri printre persoanele care nu beau suficient de multă apă, sucurile de legume te vor ajuta să previi deshidratarea, oferindu-ţi şi mineralele şi vitaminele necesare. În plus, legumele verzi au un conţinut ridicat de clorofilă, care va purifica şi alcaliniza în acelaşi timp organismul.