Oţetul, leac-minune

Când erai mică nu te clăteai cu oţet de mere pentru a avea un păr neted şi lucios? Folosit în zilele noastre mai degrabă în salate sau ciorba de burtă, oţetul era pe timpuri considerat un remediu pentru multe afecţiuni.
Există mai multe tipuri de oţet, şi anume: din vin, din miere şi mere, balsamic şi simplu, doar din mere. Nu este foarte acid, fiindcă el conţine multă apă şi puţin acid acetic. În funcţie de buzunare se pot achiziţiona cele naturale numite şi organice, cum ar fi oţetul din cidru de mere.
Bogat nutriţional
Cel natural nu trebuie ocolit deoarece, spune dna Dr. Daniela Buşneag, „ este un eficient antibiotic cu un conţinut ridicat în minerale şi oligoelemente: potasiu, calciu, magneziu, fosfor, clor, sodiu, cupru, fier, siliciu şi fluor.
Ştiai că...
... egiptenii îl puneau în anumite mâncăruri tratându-l drept condiment, iar grecii în frunte cu părintele medicinei, Hipocrate, îl foloseau pentru proprietăţile sale înalt curative?
Te scapă de microbi
Părintele medicinei legale, medicul chinez, Sung Tse spunea că oţetul este bun pentru dezincfectarea mâinilor înainte de a intra în sala de operaţie. Aşadar are proprietăţi antimicrobiene, iar unele studii spun că oţetul împiedică multiplicarea şi răspândirea microbiilor şi previne infecţiile.