Portocalii și roșii precum vara, caisele sunt irezistibile în acest sezon

Proiectul european Fruvenh realizat de cei de la  AOP Gruppo VI.Va  promovează valorile fructelor și legumelor de calitate în Italia, în Țările de Jos și în România.

image png

Mai multe studii privind psihologia culorii (Color and Psychological Functioning, Elliot A.J. & alții) susțin considerația că această caracteristică reprezintă o sursă fundamentală de informare pentru consumator. Oamenii iau o decizie de cumpărare în 90 de secunde de la interacțiunile inițiale cu produsele, iar aproximativ 62-90% din evaluare se bazează exclusiv pe culori. Acest lucru este valabil pentru toate achizițiile și cu atât mai mult în cazul fructelor și legumelor. 

Iată astfel că vara, portocaliul și roșul devin culori dominante în topul alegerilor de fructe și legume pe care le fac consumatorii. Deoarece reprezintă soarele, viața și energia, aceste culori asociază mereu imaginea vizuală cu principiile nutriționale sănătoase, mai ales în cazul produselor proaspete. 

Din acest motiv, caisele sunt un simbol perfect al verii cu frumoasa lor culoare portocalie în diferite nuanțe, care ajunge până rosu intens și copt. Dacă pe o parte culoarea transmite mesajul celui mai evocator impuls de cumpărare, pe cealaltă parte apare experiența de consum, gustul, dulceața, consistența fructului și suculența alături de menținerea constantă a caracteristicilor de calitate. Aceste piese îmbinate sunt fundamentale de fiecare dată când cumperi o caisă. 

Italia este cel mai mare producător de caise din Europa, cu o ofertă de aproximativ 260.000 de tone în 2022 și o distribuție a culturii care merge din sudul spre nordul Italiei și care permite producția începând din luna mai până la sfârșitul lunii august. 

Caisele Solarelli, marca dedicată fructelor și legumelor proaspete de calitate superioară produse de Grupul Apofruit, sunt cultivate în cele mai potrivite zone ale țării și selectate manual pentru a asigura o experiență de consum plină de satisfacții. 

image

Din gama de caise Solarelli merită o atenție deosebită soiul de caise roșii, noutate prezentată de Apofruit ce propune noi soiuri cu coaja pigmentată roșie, crocantă și puțin acidă și care are o dulceață mai mare de 2/3 grade brix - mai mult decât alte caise. Acest sortiment nou a devenit deosebit de populare pe piețele nord-europene și de asemenea pentru sustenabilitatea mediului și structura ambalajului care este în întregime reciclabil în hârtie.

image

Caisele au, în general, un conținut scăzut de calorii - doar 28 Kcal la 100 de grame de produs, sunt bogate în fibre, zaharuri simple și potasiu dar, mai ales, datorită culorii lor, sunt foarte bogate în vitamina A (Beta caroten) oferind astfel 40% din doza zilnică recomandată cu doar 100 de grame de fructe. 

Datorită proiectului european Fruvenh, finanțat de AOP Gruppo VI.VA, ai cărui membri concentrează aproximativ 23.000 de hectare cultivate în toată Italia (15.000 destinate speciilor pomicole și peste 8.000 tomatelor horticole și industriale), se promovează activ o conștientizare constantă a consumatorilor asupra importanței și plăcerii de a cunoaște și cumpăra fructe și legume de calitate pentru propria bunăstare cât și a întregii familii. 

Toate informațiile privind utilizarea în bucătărie, aportul nutrițional și caracteristicile 

Calitative ale caiselor sunt disponibile pe site-ul proiectului: www.fruvenh.it.