Tratamentul cu sirop de ridiche neagră, indicat contra răcelii

Ridichea este consumată în salate pentru gustul de „muştar” pe care-l are şi folosită ca medicament natural pentru numeroase afecţiuni.
Este bogată în potasiu, fier, magneziu, vitaminele B şi C, are un rol important în menţinerea sănătăţii organismului, mai ales în sezonul rece.
De asemenea,
este recomandată în litiază biliară, insuficienţă hepatică, în afecţiuni pulmonare, tuse, reumatism, artrită, astm bronşic, alergie şi în unele boli de piele.
Are acţiune depurativă şi energizantă, iar sub formă de sirop, curăţă ficatul şi rinichii de toxine, ajută la funcţionarea normală a intestinelor, a stomacului şi a vezicii biliare.
Ridichea neagră este recomandată în răceală şi gripă. Tratează tusea seacă, cât şi cea productivă. Siropul de ridiche neagră este indicat şi copiilor. Se ia o ridichie neagră şi se scobeşte la cotorul unde au crescut frunzele. Se face un cornet adânc, care se umple pe jumătate cu miere. Se lasă peste noapte, iar dimineaţa se bea siropul. De asemenea, o infuzie preparată din 50 g ridiche tocată, la 250 ml de apă clocotită, te poate scăpa de tuse. Se infuzează 15 minute, se filtrează şi se beau câte 2 căni pe zi.