Uite ce boală declanşează consumul constant de pâine!

Aproape că nu există masă fără pâine, zilnic produsele de patiserie se regăsesc în alimentaţia noastră şi fără să realizăm acest obicei culinar aduce o serie de carenţe organismului nostru. Consumul frecvent de pâine este responsabil adesea de lipsa de concentrare, o anemie cu care te confrunţi şi de care nu poţi scăpa aşa uşor, proasta dispoziţie şi nu numai.
Pâinea joacă un rol extrem de important în alimentaţia noastră, mai ales că ea datează în istoria noastră de foarte mulţi ani. Este cunoscută modalitatea de primire a oaspeţilor cu pâine şi sare. Însă chiar şi aşa pâinea este responsabilă de instalarea uneia dintre cele mai comune boli din lume care de regulă nu prea dă semnale vizibile.
Boala celiacă, căci la ea ne referim reprezintă o intoleranţă la glutenul pe care organismul îl primeşte din produsele de panificaţie şi pe care nu îl poate digera.
Proteina cea mai des întâlnită în alimentaţie
Îl găsim mai ales în anumite cereale precum grâul, ovăzul, orzul, secara şi kamutul. Iar dimineaţa cea mai obişnuită masă este alcătuită din lapte cu cereale la care de obicei se mai adaugă şi nişte fructe şi bineînţeles o cafea.
Deşi acesta are o valoare nutriţională foarte mică, el acţionează practic precum un agent de legătură, ajutând făina să crească obţinându-se astfel pâinea.