• Pregătire:20 min
  • Porții:5
  • Gătire:30 min
  • Timp total:50 min
  • Categorie:deserturi
Ingrediente

200 gr căpşuni

6 ouă

100 gr zahăr

1 plic zahăr vanilat

120 gr făină

1 praf de sare

coaja rasă de la o lămâie

1 fiolă esenţă vanilie

Mod de preparare

Spală căpşunile, taie-le şi presară o lingură două de zahăr peste ele şi lasă-le la frigider. Separă ouăle şi bate albuşurile tare, adaugă esenţa, coaja de lămâie, un praf de sare şi 2-3 linguri din cantiatea de zahăr.

Gălbenuşurile freacă-le cu restul de zahăr până obţii o cremă fină. Combină albuşurile cu gălbenuşurile şi apoi, cu o spatulă, încorporează uşor făina. 

Pune compoziţia într-o tavă şi pune căpşunile peste. Las-o la cuptor pentru 30 de minute, pudreaz-o cu zahăr şi serveşte. 

 

Loading...