Prăjitură diplomat cu cremă de căpşuni

Un desert ideal, perfect pentru a îi impresiona pe cei dragi, reţeta de prăjitură cu cremă de căpşuni merită să facă parte din arsenalul tău secret.
- Porții: 6
- Timp total: 1h
- Pregătire: 30 min
- Categorie: deserturi, prajituri
Ingrediente
Pentru blat
125 g biscuiţi graham, măcinaţi
70 g zahăr
scorţişoară, după gust
75 g unt, topit
Pentru cremă
85 g jeleuri cu aromă de căpşuni
150 ml apă fiartă
125 ml apă rece
4-5 cuburi de gheaţă
200 g frişcă bătută
700-800 g capşuni, tăiate bucăţele
Mod de preparare
Macini biscuiţii cu graham, apoi îi amesteci cu zahărul, scorţişoara şi untul topit. Aşezi conţinutul uniform într-o formă pentru plăcinte şi dai la rece. Topeşti jeleurile în apă fierbinte. Cand s-au dizolvat complet, torni apa rece şi pui cuburile de gheaţă peste. Laşi câteva minute, apoi combini cu frişca bătută şi mixezi până se formează crema.
Presari bucăţelele de căpşuni înăuntru şi bagi la frigider 30 de minute. Torni umplutura peste crustă. Laşi la rece până se întăreşte. Serveşti cu extra frişcă pe deasupra şi căpşuni.
Sursa http://therecipecritic.com