Îi mulţumim Paulei Iulia Pesteşan din Arad pentru această reţetă delicioasă de prăjitură cu fructe.

Prajitură cu fructe

 

Ingrediente

 
  • 1 cană făină
  • ½ cană zahăr
  • 2 ouă 
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • ½ pliculeţ praf de copt
 

Pentru umplutură:

 
  • 1 budincă de vanilie
  • 3 linguri zahăr
  • 500 ml lapte
  • 1 pliculeţ tort-gelee roşu
  • fructe, după gust
 
Mod de preparare
 
1 Mixezi ouăle cu zahărul până devin o spumă. Încorporezi, în fir subţire, uleiul, apoi laptele. Amesteci şi adaugi făina combinată cu praful de copt. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată şi îl dai la cuptorul încins până trece testul cu scobitoarea. Îl laşi la răcit. 2 Separat, amesteci budinca, zahărul şi laptele, apoi le aşezi pe foc şi le ţii până se îngroaşă. Dai de pe foc, o răstorni peste blatul rece, aşezi fructele preferate, prepari tort-gelee-ul conform indicaţiilor de pe pachet, îl răstorni peste fructe şi dai prăjitura la rece câteva ore.
Loading...