Prăjitură cu mac şi brânză: Crema densă de brânză se îmbină minunat cu blatul aromat într-o prăjitură pe care o veţi iubi.

Prăjitură cu mac şi brânză

Crema densă de brânză se îmbină minunat cu blatul aromat, într-o prăjitură pe care o veţi iubi.

Dificultate: mică/Preparare 1h 10’/1 tavă

Ingrediente:

Pentru blat

5 ouă

180 g zahăr brun

2 linguri ulei

2 linguri rom

4 linguri făină

250 g mac măcinat

50 g cacao

Pentru cremă

500 g cremă de brânză

1 linguriţă esenţă de vanilie

3 ouă

150 g zahăr

Mod de preparare:

 

Prăjitură cu mac şi brânză

Pentru blat, mixezi ouăle împreună cu zahărul. Adaugi uleiul, romul, făina, cacaua şi macul. Omogenizezi şi împarţi compoziţia în două. Mixezi crema de brânză cu ouăle, esenţa de vanilie şi zahărul.

Întinzi jumătate din blat într-o tavă tapetată cu foaie de copt. Întinzi crema de brânză şi nivelezi, apoi torni peste restul de aluat de mac şi iar nivelezi. Dai la cuptor 30-35 de minute sau până când aluatul de deasupra capătă o crustă subţire. o serveşti rece.

 

Loading...