Pufoasă şi aromată, prăjitura cu morcovi este pe primul loc în topul deserturilor preferate în Marea Britanie. Încercaţi reţeta, poate deveni şi prăjitura voastră preferată!

Ingrediente:
100 g morcov ras
100 g făină
60 g zahăr brun
70 g nucă (pecan dacă se poate)
1 ou
5 linguri de ulei
1 pliculeţ praf de copt
1 lingură de scorţişoară
coajă rasă de la o lămâie

Glazură
200 g cremă de brânză
85 g de zahăr
1 lingură de unt
coajă de lămâie rasă

Mod de preparare:
1. Amestecaţi zahărul cu oul până obţineţi o pastă moale. Adăugaţi uleiul, făina, praful de copt, scorţişoara, morcovul ras, nuca măcinată şi coaja de lămâie.
2. Vărsaţi aluatul într-o tavă unsă cu unt. Coaceţi în cuptor la 170° C timp de 30 de minute.
3. Glazura: amestecaţi zahărul cu untul, crema de brânză şi coaja de lămâie. Întindeţi glazura peste prăjitura răcită în prealabil.
Poftă bună!

Loading...