Răcoroasă şi delicioasă, această prăjitură te va încânta! Nu-i aşa că felul cum arată te îmbie s-o încerci şi tu?

Ingrediente
Pentru blat:

● 4 ouă
● 200 g zahăr
● 200 g făină
● 10 g praf de copt
● 3 linguri lapte
● 120 g unt
● sare
● 1-2 linguri nuci măcinate
Pentru cremă:
● 350 ml frişcă lichidă îndulcită
● 300 g iaurt
● 1 plic gelatină
● 1 plic zahăr vanilat
● 4-5 linguri zahăr
● pepene galben şi verde, după gust

Cum se prepară prăjitura

Pas 1

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi bine albuşurile şi le laşi deoparte. Amesteci untul, la temperatura camerei, cu zahărul şi adaugi gălbenuşurile. Torni făina cernută în ploaie, pui praful de copt, sarea şi nucile. Adaugi laptele şi amesteci, apoi omogenizezi în compoziţie albuşurile.

Pas 2

Răstorni aluatul într-o tavă tapetată şi îl dai la copt 40-50 de minute sau până trece testul scobitorii. Între timp, decupezi cu o linguriţă biluţe din pepenele gaben şi din cel verde şi le laşi deoparte, la scurs.

Pas 3

Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj. Într-un vas, baţi frişca, iar în altul amesteci iaurtul cu zahărul şi cu gelatina. Încorporezi, amestecând de jos în sus, iaurtul în frişcă, şi dai crema la rece.

Pas 4

Peste aluatul răcit aşezi, din loc în loc, biluţe de pepene, torni crema şi dai prăjitura la rece peste noapte. O serveşti decorată cu felii de pepene.

Loading...