Prăjitura cu prune din compot

Prăjitura cu prune din compot jpeg

M-am gândit să vă prezint astăzi un desert cu fructe: prăjitură cu prune din compot. Acest dulce este ideal pentru cei mici (este mult mai sănătos decât orice altă variantă cumpărată din comerţ), dar şi pentru ceilalţi membrii ai familiei. Iată ce ingrediente ai nevoie pentru prăjitura cu prune din compot, dar şi cum se prepară:

Ingrediente pentru prăjitură cu prune din compot:

  • 5 ouă,
  • o lămâie,
  • 14 prune din compot,
  • 350 de grame de zahăr,
  • 350 de grame de făină,
  • 70 de ml de ulei,
  • 220 de ml de lapte,
  • Un praf de copt,
  • 5 linguri de pesmet.

Prăjitură cu prune din compot – metoda de preparare

Prăjitura cu prune din compot nu se prepară greu. Se freacă 150 de grame de zahăr cu gălbenuşurile şi coaja de lămâie. Se toarnă uleiul treptat, se mixează câteva minute, după care se adaugă laptele. Se mixează iar pentru câteva minute şi apoi se pune făina (aceasta a fost amestecată înainte, într-un bol, cu un pliculeţ de praf de copt). Se amestecă bine până cânt toate ingredientele se omogenizează.

Într-un alt vas, se bat albuşurile spumă. Se adaugă restul de 200 de grame de zahăr şi sucul de lămâie (se stoarce bine lămâia, dar după ce au fost scoşi sâmburii). Se continuă să se mixeze pentru a se întări din nou, după care se toartă în compoziţie.

Luăm o tavă (rotundă, dreptunghiulară, pătrată – nu contează forma), o ungem cu unt şi apoi o tapetăm cu pesmet. Punem prunele (tăiate pe jumătate) pe toată lungimea tăvii, apoi turnăm compoziţia care trebuie să aibă aspectul unei creme destul de grosuţe.  Cuptorul se încălzeşte înainte, la 175 de grade. Luăm tava cu prăjitura cu prune din compot şi o băgăm la cuptor pentru trei sferturi de oră. Se pudrează cu zahăr farin.

Prăjitura cu prune din compot merge servită alături de o ceaşcă cu ceai din fructe de pădure.

Poftă bună!