Prăjitură pufoasă cu prune

prajitura jpeg

Prunele au un conţinut scăzut de calorii şi nu cresc nivelul zahărului din sânge, având, totodată, un gust inconfundabil. Încearcă şi tu o prăjitură delicioasă cu fructele iubite ale toamnei.

Ingrediente

180 g făină 1 ½ linguriţă praf de copt 1 linguriţă scorţişoară ½ linguriţă sare ½ linguriţă nucşoară 110 g unt 200 g zahăr + 2 linguri 3 ouă 1 linguriţă esenţă de vanilie 4-5 prune, feliate 60 g smântână ulei zahăr pudră, pentru servire

Mod de preparare prăjitură pufoasă cu prune

Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Într-un bol, amesteci făina cu praful de copt, scorţişoara, sarea şi nucşoara. Separat, mixezi untul cu 200 g zahăr, în jur de 3 minute. Adaugi ouăle, vanilia şi smântâna şi mai mixezi, la viteză mică, până la omogenizare. Încorporezi treptat compoziţia cu făină.

Transferi aluatul într-o tavă rotundă, unsă cu puţin ulei. Aşezi prunele şi presari cele 2 linguri de zahăr. Dai la cuptor, 35-40 de minute, sau până ce trece testul cu scobitoarea. Laşi puţin la răcit, înainte de a scoate din tavă. Serveşti cu zahăr pudră.

Sursa https://www.31daily.com