Prunele au un conţinut scăzut de calorii şi nu cresc nivelul zahărului din sânge, având, totodată, un gust inconfundabil. Încearcă şi tu o prăjitură delicioasă cu fructele iubite ale toamnei.

Ingrediente

180 g făină
1 ½ linguriţă praf de copt
1 linguriţă scorţişoară
½ linguriţă sare
½ linguriţă nucşoară
110 g unt
200 g zahăr + 2 linguri
3 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
4-5 prune, feliate
60 g smântână
ulei
zahăr pudră, pentru servire

Mod de preparare prăjitură pufoasă cu prune

Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Într-un bol, amesteci făina cu praful de copt, scorţişoara, sarea şi nucşoara. Separat, mixezi untul cu 200 g zahăr, în jur de 3 minute. Adaugi ouăle, vanilia şi smântâna şi mai mixezi, la viteză mică, până la omogenizare. Încorporezi treptat compoziţia cu făină.

Transferi aluatul într-o tavă rotundă, unsă cu puţin ulei. Aşezi prunele şi presari cele 2 linguri de zahăr. Dai la cuptor, 35-40 de minute, sau până ce trece testul cu scobitoarea. Laşi puţin la răcit, înainte de a scoate din tavă. Serveşti cu zahăr pudră.

Sursa https://www.31daily.com

Loading...