ĂPlăcinta de curcan este delicioasă datorită gustului dat de carnea tocată pregătită cu ceapă. În acelaşi timp, ea este unul dintre felurile de mâncare sănătoase de Paşte pentru că este dietetică.

Printre gustoasele feluri de mâncare sănătoase de Paşte este şi plăcinta cu carne tocată - Ingrediente   

 

 

1 foietaj plăcintă

1kg carne de curcan tocată

500g ceapă

6 ouă

150 ml ulei

150 ml apă

sare, după gust

piper, după gust

o lingură de ulei

Printre gustoasele feluri de mâncare sănătoase de Paşte este şi plăcinta cu carne tocată -

Mod de preparare

 

 

Pentru umplutură, cureţi şi mărunţeşti ceapa, o pui în uleiul încins şi o ţii pe foc până devine sticloasă. Adaugi carnea şi o rumeneşti câteva minute, apoi torni apa, presari sarea, piperul  şi o laşi la foc mic până scade toată zeama. O laşi să se răcească,  adaugi ouăle şi omogenizezi.

Ungi o tavă medie cu ulei, întinzi jumătate din foile de plăcintă, aşezi umplutura şi acoperi cu restul de foi. Tai plăcinta în pătrate potrivite şi o dai la cuptorul încins 30 de minute. Când e rumenită, o scoţi şi o ungi cu gălbenuşul bătut cu un praf de sare. Aşezată alături de celelalte feluri de mâncare sănătoase de Paşte, plăcinta de curcan va fi foarte apetisantă.  

 

 

Loading...