Pentru cei obişnuiţi cu gustul preparatelor cu influenţă asiatică, dar şi pentru cei dornici să experimenteze arome noi, prezentăm mai jos o reţetă uşor de pregătit: puiul cu sos de arahide, un preparat cu savoare deosebită.

Ingrediente:

225 g paste vermicelli

1 ½  linguri de ulei

1 ardei roşu, tăiat în felii subţiri, lungi de 2-4 cm

4 cepe verzi, tăiate mărunt (în lipsă, poţi folosi praz)

60 g muguri de fasole, proaspeţi

500 g fileuri de piept de pui

140 g unt de arahide

2 linguri sos de soia

1 linguriţă ghimbir proaspăt dat prin răzătoare

110 ml supă de pui

Mod de preparare:

Fierbi pastele conform instrucţiunilor şi le scurgi de apă.

Tai fileurile de piept de pui cuburi.

Sotezi ardeiul, ceapa verde (prazul) şi mugurii de fasole într-o tigaie, cu o lingură de ulei, până se înmoaie dar sunt uşor crocante. Le pui deoparte.

Sotezi în aceeaşi tigaie carnea de pui, adăugând restul de ulei dacă este nevoie. Când este gata, scoţi carnea şi o pui deoparte.

Amesteci untul de arahide, sosul de soia şi ghimbirul într-o tigaie pe care o pui pe aragaz, la foc mic. Încorporezi supa de pui, pastele, legumele sotate şi carnea.

Puiul cu sos de arahide se serveşte imediat.

Sursa: allrecipes.co.uk

Loading...