Apetisant şi uşor de preparat, puiul gratinat cu roşii şi spanac este pur şi simplu un deliciu.

Ingrediente pentru pui gratinat cu roşii şi spanac

4 bucăţi piept de pui

1 linguriţă mix de condimente

1 linguriţă boia

fulgi de ardei iute, după gust

2 linguri unt

5 căţei de usturoi, pisaţi

1 ceapă mică, tocată

5 roşii, tăiate cubuleţe

100 ml supă de pui

600 g spanac

100 g brânză, rasă sau caşcaval

pătrunjel tocat, după gust

sare

piper

Mod de preparare – Pui gratinat cu roşii şi spanac

Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Într-un bol mic, combini mixul de condimente, boiaua, fulgii de ardei iute, sare şi piper, după gust. Condimentezi bucăţile de pui cu amestecul. Topeşti 1 lingură de unt într-o tigaie. Rumeneşti carnea 4-5 minute pe fiecare parte. Scoţi pe o farfurie.

Adaugi în tigaie restul de unt. Căleşti usturoiul şi ceapa 1 minut până când se înmoaie. Amesteci cu roşiile încă 1-2 minute. Combini cu supa de pui şi spanacul. Mai ţii pe foc încă 1-2 minute. Întorci puiul în tigaie şi îl presari cu brânza rasă. Dai la cuptor 5-10 minute până ce brânza se topeşte şi formează o crustă. Serveşti cu pătrunjel.

Sursa https://www.eatwell101.com

Loading...