Pui gratinat cu roşii şi spanac

pui gratinat jpeg

Apetisant şi uşor de preparat, puiul gratinat cu roşii şi spanac este pur şi simplu un deliciu.

Ingrediente pentru pui gratinat cu roşii şi spanac

4 bucăţi piept de pui

1 linguriţă mix de condimente

1 linguriţă boia

fulgi de ardei iute, după gust

2 linguri unt

5 căţei de usturoi, pisaţi

1 ceapă mică, tocată

5 roşii, tăiate cubuleţe

100 ml supă de pui

600 g spanac

100 g brânză, rasă sau caşcaval

pătrunjel tocat, după gust

sare

piper

Mod de preparare – Pui gratinat cu roşii şi spanac

Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Într-un bol mic, combini mixul de condimente, boiaua, fulgii de ardei iute, sare şi piper, după gust. Condimentezi bucăţile de pui cu amestecul. Topeşti 1 lingură de unt într-o tigaie. Rumeneşti carnea 4-5 minute pe fiecare parte. Scoţi pe o farfurie.

Adaugi în tigaie restul de unt. Căleşti usturoiul şi ceapa 1 minut până când se înmoaie. Amesteci cu roşiile încă 1-2 minute. Combini cu supa de pui şi spanacul. Mai ţii pe foc încă 1-2 minute. Întorci puiul în tigaie şi îl presari cu brânza rasă. Dai la cuptor 5-10 minute până ce brânza se topeşte şi formează o crustă. Serveşti cu pătrunjel.

Sursa https://www.eatwell101.com

https://www.eatwell101.com