Orice român a mâncat, cel puţin o dată la viaţa lui, o ciorbă de burtă. Azi îţi vom prezenta reţeta clasică a acestui fel de mâncare aromat şi picant!

Reţetă clasică de ciorbă de burtă

 

Ingrediente

 
  • 500 g smântână
  • 2 kg burtă prefiartă
  • 1 kg oase de vită
  • 3 cepe
  • 3 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 ţelină
  • 4 ouă
  • 1 căpăţână usturoi
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • oţet după gust

Mod de preparare

 
Se pun 4,5 L de apă la fiert şi se dă apa în clocot. Se pun oaseşe de vită la fiert şi se adună spuma de 3-4 ori. Se lasă la fiert timp de 1 oră, la foc mic. 
Se spală şi se curăţă legumele. Se adaugă tăiate în supă şi se fierb împreună cu oasele.
Se adaugă burta de vită tăiată fideluţă, deja decongelată. 
Se adaugă foi de dafin şi boabe de piper. Se fierbe la foc mic încă 1 oră. Burta trebuie să fie fiartă bine. 
Se opreşte focul şi se scot oasele, burta şi legumele fierte. Zeama se trece de 2 ori prin sită.
Se curăţă carnea de pe oase, se taie şi se adaugă în supă alături de burtă.
Legumele fierte se pasează în blender şi se pun în supă. Se fierbe până dă în clocot. 
Se curăţă usturoiul şi se pisează, apoi se adaugă zeamă peste el si se pune în supă. Poftă bună!
 
 
Loading...