Încă puţin şi iarna ne va bate la uşă cu temperaturile ei scăzute, dar şi bucatele savuroase. Azi îţi prezentăm o reţetă de cârnaţi de casă de care vei avea nevoie în preajma Crăciunului.

Reţetă de cârnaţi de casă

 

Ingrediente

 
  • 1,5 kilograme carne de porc
  • 2 metri mate de porc
  • 40 de grame de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia
  • 250 ml supa de pui (optional)
  • condimente: coriandru, ienibahar, cimbru

Mod de preparare

 
Maţele se spală şi se curăţă bine (poţi cumpăra şi de la magazin unele curate). Carnea de porc se spală şi se taie cubuleţe. Se trece prin maşina de tocat, întâi prin sita mare, apoi prin cea mică. 
Se adaugă condimente după gust în carnea tocata şi usturoiul pisat. Frământă bine.
Se iau maţele curate şi se pun pe dispozitivul pentru cârnaţi al maşinii de tocat. Umple treptat maţul cu carnea rezultată şi formează cu mâna cârnaţi de lungimea dorita, răsucind maţul de 2-3 ori. La ultimul cârnat, fă un nod la capăt. 
După ce termini, lasă cârnaţii la scurs într-un loc rece, pe o bucată de lemn sau atârnaţi de sârmă, cu castron sub ei. Se servesc aşa sau afumaţi, dacă aveţi unde să îi faceţi. Poftă bună!
 
 
Loading...