Poate că nu simţi că toamna este aici, însă îţi propunem să-i răsfeţi pe cei dragi cu un desert super delicios - plăcintă cu nuci pecan. Se găteşte rapid şi e super delicioasă.

Ingrediente necesare pentru plăcintă cu nuci pecan pentru aluat:

  • 1 1/4 cană cu făină
  • 2 linguriţe cu zahăr
  • 1/8 linguriţă cu sare
  • 1/2 cană cu unt
  • 1 ou mare

Ingrediente necesare pentru plăcintă cu nuci pecan pentru umplutură:

  • 5 linguri de unt nesărat
  • 1 cană cu zahăr brun
  • 3/4 sirop de porumb
  • 1/2 linguriţă de sare fină
  • 2 căni cu nuci pecan prăjite
  • 2 linguriţe cu esenţă de vanilie
  • 3 ouă

Mod de preparare plăcintă cu nuci pecan:

Pentru a prepara aluatul trebuie să amesteci, într-un bol, făina, zahărul şi sarea. Adaugă apoi untul şi amestecă totul bine. Adaugă apoi şi oul şi continuă să amesteci până când se omogenizează. În cazul în care aluatul este prea uscat, se mai adaugă o lingură de apă rece.

Aluatul se întinde într-o foaie, cu ajutorul unui sucitor, se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la frigider să se răcească, pentru cel puţin o oră. Se pune aluatul într-o tavă de tarte şi se lasă o margine ridicată. Se mai lasă la frigider pentru aproximativ 30 de minute, potrivit totuldespremame.ro.

Încălzeşte apoi cuptorul la 205 grade Celsius şi pune aluatul în tava acoperită cu hârtie de copt în prealabil şi coace apoi totul pentru 20 de minute. Apoi, redu temperatura la 175 grade Celsius şi se mai lasă încă 10 minute la cuptor.

În timp ce se găteşte aluatul, puteţi pregăti umplutura. Într-o cratiţă medie, se combină untul, zahărul brun, siropul de porumb şi sarea. Se aduce la fierbere la foc mediu, amestecând constant. Se mai lasă un minut, după care se stinge focul şi se adaugă nucile zdrobite şi esenţa de vanilie. Se lasă 5 minute să se răcească. Se adaugă şi ouăle bătute şi se toarnă umplutura în crusta fierbinte.

Se pune plăcintă pe un raft inferior al cuptorului, pentru aproximativ 40-45 de minute sau până când este gătită complet.

Poftă bună! 

Loading...