Niciun preparat nu se compară cu un burger preparat în casă, iar dacă simţi că nu eşti destul de pricepută într-ale gastronimiei îţi propunem să încerci această reţetă simplă, pe care o poate găti oricine.

Pentru a pregăti burger în casă ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 800 de grame de carne tocată de vită
  • o ceapă mare
  • sare, piper, după gust ori condiment pentru vită
  • ouă
  • chifle de burger
  • bacon
  • castraveţi muraţi
  • caşcaval
  • maioneză/ketchup

Citeşte şi: Gustări din iaurt şi unt de arahide

Mod de preparare:


Toacă ceapa bine şi amestec-o cu carnea tocată. Adaugă un ouă, sare, piper şi condimente după gust.

Dă forma aceea de chiftea turtită (dar atenţie, să fie bucata groasă cam de 1,5 centimetri (Dacă e groasă, atunci va fi crocantă la exterior şi suculentă în interior).

Citeşte şi: Tartă cu mango

Între timp taie chiflele pe jumătate. Unge o bucată cu maioneză, iar pe cealaltă cu ketchup. Pe aia cu maioneză pune castraveţi muraţi feliaţi subţire, în timp ce cealaltă pune ceapă tăiată franjuri şi călită în ulei cu o linguriţă de zahăr, până devine moale şi dulce. Pune burgerul, pune o felie de caşcaval şi nişte bacon prăjit şi savurează.

Poţi să mai pui un ou ochi prăjit bine de tot sau orice îţi mai place ţie (roşii, salată ardei, etc).

Loading...