Reţetă simplă de burger - pur şi simplu îţi lingi degetele de plăcere

2 reteta burger png png

Niciun preparat nu se compară cu un burger preparat în casă, iar dacă simţi că nu eşti destul de pricepută într-ale gastronimiei îţi propunem să încerci această reţetă simplă, pe care o poate găti oricine.

Pentru a pregăti burger în casă ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 800 de grame de carne tocată de vită
  • o ceapă mare
  • sare, piper, după gust ori condiment pentru vită
  • ouă
  • chifle de burger
  • bacon
  • castraveţi muraţi
  • caşcaval
  • maioneză/ketchup

Citeşte şi: Gustări din iaurt şi unt de arahide

Gustări din iaurt şi unt de arahide

Mod de preparare:

Toacă ceapa bine şi amestec-o cu carnea tocată. Adaugă un ouă, sare, piper şi condimente după gust.

Dă forma aceea de chiftea turtită (dar atenţie, să fie bucata groasă cam de 1,5 centimetri (Dacă e groasă, atunci va fi crocantă la exterior şi suculentă în interior).

Citeşte şi: Tartă cu mango

Tartă cu mango

Între timp taie chiflele pe jumătate. Unge o bucată cu maioneză, iar pe cealaltă cu ketchup. Pe aia cu maioneză pune castraveţi muraţi feliaţi subţire, în timp ce cealaltă pune ceapă tăiată franjuri şi călită în ulei cu o linguriţă de zahăr, până devine moale şi dulce. Pune burgerul, pune o felie de caşcaval şi nişte bacon prăjit şi savurează.

Poţi să mai pui un ou ochi prăjit bine de tot sau orice îţi mai place ţie (roşii, salată ardei, etc).