Salata de vinete este un preparat delicios, uşor de gătit şi care îţi va aminti, cu siguranţă, de verile din copilărie. Cum recolta a fost bogată, iar pieţele sunt pline de legume de toate felurile, îţi propunem să găteşti salată de vinete.
Iar dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un preparat delicios încearcă această reţetă simplă de salată de vinete, ce e gata în 45 de minute. 
 
Citeşte şi: Clătite cu sos de iaurt
 
Ingrediente necesare pentru reţetă simplă de salată de vinete:
 
- două vinete mari, cu coaja lucioasă şi cu o consistenţă uşor pufoasă
- o jumătate de ceapă
- 50 ml de ulei
- sare şi zeamă de lămâie, după gust
- un gălbenuş de ou crud (opţional)
 
Mod de preparare: 
 
Coace vinetele pe grătar sau într-o tigaie grill sau dacă la cuptor. Înainte, însă, perforează coaja cu o furculiţă, pentru ca lichidul să se scurgă. 
 
Curăţă vinetele coapte, însă ai grijă să elimini orice urmă de arsură şi aşază-le într-o sită şi lasă-le la scurs. 
 
Toacă vinetele cu un instrument din lemn sau cu mixerul, însă trebuie să ştii că nu vor mai avea acea textură. 
 
Dacă vrei să găteşti salata de vinete fără maioneză atunci pune vinetele într-un bol, adaugă ceapa tocată mărunt, muştarul, găbenuşul de ou şi sare, după gust. Adaugă şi puţin ulei şi amestecă bine într-un singur sens. Adaugă şi puţină zeamă de lămâie.
 
Poftă bună! 
Loading...