Ciorbă falsă de burtă din ciuperci pleurotus

2 shutterstock 252112555 jpg jpeg

Ciorba de burtă este un preparat tradiţional apreciat de mulţi, dar sunt şi persoane care o evită. Ciupercile pleurotus sunt un înlocuitor perfect pentru burta de vită. Nu numai că seamănă vizual, dar au un gust bogat. Prepară şi tu această ciorbă falsă de burtă din ciuperci pleurotus. E absolut delicioasă!

Nu scufundaţi niciodată ciupercile pleurotus în apă în apă pentru a le spăla, fiindcă sunt poroase şi vor absorbi multă apă, pierzându-şi astfel aroma. Pentru ciorba falsă de burtă din ciuperci pleurotus, ştergeţi-le delicat cu un prosop de hârtie umed (sau treceţi-le pe sub un fir subţire de apă), îndepărtând părţile vătămate, praful şi pământul.

Ciorbă falsă de burtă din ciuperci pleurotus - Ingrediente

1 kg ciuperci pleurotus 500 g smântână pentru gătit 1 ceapă 6 căţei usturoi 3 morcovi 2 ţeline 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac 4 gălbenuşuri sare piper apă

Pentru servit:

smântână fermentată grasă

ardei iute

Ciorbă falsă de burtă din ciuperci pleurotus - Mod de preparare

Tai rădăcinoasele cubuleţe, iar ceapa o laşi întreagă (o arunci după ce fierbe), le pui într-o oală mare şi torni 4 litri de apă. Între timp, speli bine ciupercile pleurotus, le tai fideluţă şi le pui în oală. Laşi la fiert aproximativ 30 de minute. În ultimele 5 minute, adaugi usturoiul zdrobit ca pentru mujdei.

Amesteci separat gălbenuşurile bătute cu smântâna, iei 2-3 polonice de zeamă şi le pui în smântână, omogenizezi şi torni, în fir subţire, în oală. Guşti şi potriveşti de sare şi piper ciorba de ciuperci pleurotus. Laşi 2-3 minute, să se întrepătrundă aromele, apoi opreşti focul.

Serveşti ciorba caldă, cu smântână fermentată şi ardei iute.

FOTO Shutterstock