Cum se face tortul Doboş, reţeta pas cu pas

tort jpeg

Tortul Doboş este un desert tradiţional din Ungaria, a cărui reţetă a ajuns să fie apreciată în întreaga lume. Cu cât are mai multe foi, unse cu cremă fină de ciocolată, cu atât este mai bun.

De ce ai nevoie de tort Doboş

Pentru blat

6 ouă

250 g zahăr

2 linguri zeamă de lămâie

150 g făină

50 g amidon

1 praf de sare

Pentru crema de ciocolată

220 g ciocolată

4 gălbenuşuri

100 g smântână

150 g zahăr

250 g unt

Pentru crema caramel

150 g zahăr pudră

Cum se prepară tortul Doboş

Pas 1

Pentru foi, baţi spumă tare albuşurile. Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă de tort. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă, apoi adaugi o lingură cu zeamă de lămâie. Combini făina cu sarea şi amidonul. Încorporezi jumătate din cantitatea de făină în gălbenuşuri, apoi adaugi zeama de lămâie rămasă şi pui alternativ câte o lingură de făină şi una de albuş bătut, amestecând până la omogenizare.

image

Pasul 2

Pui câte 5-6 linguri de compoziţie în forma de tort, cât să obţii un strat uniform. Coci foaia până se rumeneşte uşor pe margini. O scoţi, o laşi la răcorit şi pui din nou compoziţie. În final, trebuie să obţii 7 foi.

image

Pas 3

Pentru cremă, rupi ciocolata bucăţi şi o topeşti pe baie de aburi. Adaugi smântâna, zahărul, gălbenuşurile şi mai ţii 5 minute, amestecând constant până când crema începe să se îngroaşe. O dai deoparte, o laşi la răcorit şi o amesteci cu untul frecat spumă.

Pentru caramel, topeşti zahărul într-o cratiţă, apoi îl torni, în strat uniform peste o foaie de tort. Laşi la răcorit şi rupi foaia bucăţi.

Pui într-o formă de tort, cu inel detaşabil, o foaie, o ungi cu cremă şi continui până când termini ingredientele, deasupra fiind cremă. Pentru decor, foloseşti bucăţile de caramel. Dai tortul la rece peste noapte.

image

Sursa http://www.todaywebake.com

http://www.todaywebake.com