Lasagna cu tofu şi ciuperci
Dacă ai adoptat o dietă vegană sau dacă ţii post, ai numeroase variante pentru mese gustoase. Nu trebuie să te rezumi la preparate clasice. Iar noi îţi recomandăm această reţetă delicioasă.
Ingrediente
500 g foi pentru lasagna (fără ou)
1 ceapă albă
2 căţei de usturoi
500 g ciuperci champignon
500 g brânză tofu
100 ml vin alb sec
200 ml sos de roşii
2 linguri ulei de măsline
½ linguriţă oregano uscat
½ linguriţă busuioc uscat
sare
piper
busuioc verde, pentru decor
Fierbi foile de lasagna conform instrucţiunilor de pe ambalaj, le strecori şi le laşi la răcorit. Într-o tigaie, încingi o lingură de ulei şi sotezi, mai întâi, ceapa şi usturoiul mărunţite, apoi adaugi ciupercile tăiate felii. Asezonezi cu sare şi piper după gust, torni vinul, pui ierburile aromatice şi laşi la foc mediu, 15-20 de minute, amestecând ocazional, până ce legumele au căpătat o culoare aurie, iar alcoolul s-a evaporat. Dai deoparte, adaugi brânza tofu bine scursă şi sfărâmată cu o furculiţă, apoi omogenizezi.
Ungi o tavă cu pereţi înalţi cu restul de ulei şi torni jumătate din sosul de roşii. Aşezi un strat de foi de lasagna, pui un strat de umplutură şi repeţi procesul până termini ingredientele. Ultimul strat este de foi, peste care torni sosul de roşii rămas. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 °C, 30-35 de minute. Laşi la răcorit 10 minute înainte de servire şi decorezi lasagna cu busuioc proaspăt.
FOTO Shutterstock