Medalioane de ştiucă cu bacon la cuptor

Reţetă de medalioane de ştiucă cu bacon la cuptor. Un preparat bogat şi savuros, perfect pentru masa de weekend: medalioane de ştiucă cu bacon la cuptor.
Reţetă de ştiucă la cuptor
Un preparat bogat şi savuros, perfect pentru masa de weekend: medalioane de ştiucă cu bacon la cuptor.
Dificultate mică/ Preparare: 1 h 30'/6 porţii
Ingrediente
6 medalioane de ştiucă
400 g bacon
sare, piper
ulei
crenguţe de cimbru, după gust
Pentru garnitură
1 kg cartofi
4 linguri ulei
sare, după gust
piper, după gust
3 căţei de usturoi
½ tulpină de praz
Reţetă de ştiucă la cuptor
Mod de preparare:
Medalioanele de ştiucă le speli, le usuci u prosoape de hârtie, le stropeşti cu ulei şi le condimentezi cu sare şi piper. Aşezi medalioanele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Baconul îl tai cubuleţe şi-l pui peste peşte. Mărunţeşti cimbrul, îl presari peste medalioane şi dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 25 de minute.
Pentru garnitură, cureţi cartofii, îi feliezi, potriveşti cu sare şi piper, adaugi usturoiul pisat şi-i stropeşti cu ulei. Aşezi cartofii într-o tavă unsă cu ulei şi-i dai la cuptorul preîncălzit, la 190 °C, până se rumenesc. Tai prazul rondele şi-l pui peste cartofii calzi.
Serveşti medalioanele de ştiucă alături de cartofii copţi.
FOTO: Profimedia