Pizza cu legume şi măsline. Reţetă mediteraneană

pizza cu legume si masline reteta mediteraneana jpeg

Profită de orice ocazie, festivă ori nu, care ţine de răsfăţul tău, ori al celor dragi şi prepară o pizza cu legume şi măsline după o reţetă mediteraneană aşa cum o pregătim noi ori de câte ori ni se face dor de Marea Mediterană.

Pizza cu legume şi măsline. Reţetă mediteraneană - Ingrediente

Pentru blat

250 g făină 100 ml lapte 50 g unt ½ nucă de drojdie proaspătă (sau ½ plic de drojdie uscată) 1 gălbenuş ½ lingură chimen măcinat ½ linguriţă sare

1 ceapă roşie

5-6 linguri sos de roşii

2 roşii

1 ardei gras verde

2 ouă

150 g caşcaval

100 g măsline fără sâmburi, feliate

piper

Pizza cu legume şi măsline. Reţetă mediteraneană - Mod de preparare

Făina proaspăt cernută se pune într-un castron, se adaugă untul înmuiat, laptele călduţ, în care s-a diluat drojdia, gălbenuşurile frecate cu sare şi chimenul măcinat. Se frământă toate ingredientele până se obţine un aluat potrivit. Se lasă 20 de minute la crescut.Se împarte aluatul în 4 părţi egale, se întind 2 foi, care se pun în tăvi de pizza. Se ung cu sos de roşii, se adaugă ceapa roşie tăiată rondele, roşiile şi ardeiul tăiate cubuleţe, ouăle bătute cu caşcaval şi măslinele feliate. Se condimentează cu piper, după gust, şi se pun la cuptor pentru aproximativ 35 de minute. Pizza cu legume şi măsline preparată după o reţetă mediteraneană se serveşte caldă.