Pizza de casă cu roşii şi parmezan
Băgată la cuptor, acoperită cu sos de roşii, cu caşcaval, cu carne sau încărcată cu legume, există atât de multe moduri de a pregăti o pizza! Poţi spune despre vreuna că nu este delicioasă? Ingrediente 2 roşii 100 g măsline amestec 150 g parmezan ras 50 ml sos de roşii 3 linguri ulei 150 ml apă 300 g făină 1 pliculeţ drojdie uscată sare, după gust
Combini drojdia cu o lingură de făină şi apă, până obţii o pastă. Aştepti 15 minute să se umfle şi pui amestecul obţinut într-un castron tapetat cu făină. Adaugi uleiul şi sarea şi frămânţi bine.
Întinzi aluatul cu un sucitor şi îl aşezi într-o tavă tapetată. Ungi blatul cu sosul de roşii, pui măslinele şi roşiile tăiate rondele şi presari parmezanul. Dai tava la cuptor şi o laşi 15 minute.