Cum se prepară jambonul - reţeta pe care trebuie să o încerci
Dacă îţi plac preparatele din porc atunci ar trebui să înveţi să faci jambon. Deşi durează mult, căci are nevoie de două săptămâni pentru a fi gata, acest preparat e delicios.
Ai nevoie de:
- patru kilograme de carne de porc - 600 ml de vin alb - două căpăţâni de usturoi uscat - un plic de usturoi uscat - sare, piper, după gust - dafin - ienibahar
Citeşte şi: Falafel cu sos
Mod de preparare:
Condimentează pulpa de porc cu sare, iar apo trece-o prin piper măcinat.
Într-un vas mare aşază carnea, piperul boabe, usturoiul, ienibaharul, oţetul, vinul şi apa.
Citeşte şi: Cele mai citite reţete din septembrie: Încearcă-le! Sunt delicioase!
Cele mai citite reţete din septembrie: Încearcă-le! Sunt delicioase!
Ţine această oală la rece, într-un beci sau într-o cămară, timp de 8-10 zile. Întoarce-o din când în când pe toate părţile.
Ulterior, scoate carnea, las-o la zvântat o zi, iar apoi pune-o la afumat 3-4 zile ori fierbe-o în apă cu sare până se înmoaie.
Se scoate osul bucăţii de pulpă şi se presează bine între două greutăţi. Se serveşte tăiat felii subţiri.
Poftă bună!