Mâncare de conopidă cu piept de pui
Nu numai că este mai bogată în calciu decât laptele natural de vacă, dar conopida este o legumă foarte sănătoasă şi gustoasă. În combinaţie cu pieptul de pui, este o mâncare minune atât pentru adulţi, dar mai ales pentru copii şi proaspete mămici.
Alături de conopida gratinată şi supa cremă de conopidă şi praz, această mâncare de conopidă cu piept de pui este una din cele mai delicioase preparate pentru toamnă. Încearcă această reţetă oricând, nu vei regreta.
Ingrediente Mâncare de conopidă cu piept de pui:
- 1 kg piept de pui
- 3 căpăţâni de conopidă
- 6-7 căţei de usturoi
- 150 de grame de smântână
- 200 ml de suc de roşii proaspăt
- Ulei
- Sare
- Piper
- Pătrunjel verde
Mod de preparare Mâncare de conopidă cu piept de pui:
Conopidele se desfac frumos în bucheţele potrivite, se spală bine şi se pun la fiert într-o oală mare cu apă şi sare. După ce a început să fiarbă, se lasă fix cinci minute, apoi se ia de pe foc, deoarece nu trebuie să fie complet fiartă. Se păstrează două căni de zeamă şi conopida se lasă la răcit în sită.
Pieptul de pui se spală bine cu apă rece, apoi se taie bucăţi cât vreţi de mici. Bucăţile de pui se condimentează cu sare şi piper şi se pun într-o cratiţă încăpătoare la călit în ulei. Peste se adaugă şi usturoiul tăiat felii subţiri. Se lasă la călit 3-4 minute, apoi se toarnă peste el o cană din zeama de la fiertura conopidei, amestecată cu sucul de roşii şi pătrunjelul tocat mărunt.
Cratiţa se acoperă şi se lasă la fiert 20 de minute, maximum 30, la foc mic. Atunci când scade sosul, se mai adaugă din a doua cană de zeamă de conopidă. Carnea de pui trebuie să fie bine pătrunsă de arome şi fiartă. În acest moment, se pun buchetele de conopidă şi se mai lasă, tot la foc mic, să fiarbă timp de 10 minute.
Când este aproape gata, se ia un polonic din sosul de la mâncare, peste care se pune smântâna şi se amestecă bine. Se toarnă apoi încet în mâncare şi se mai lasă la fiert încă 5 minute.se serveşte caldă cu smântână. Poftă bună!