Mâncare de conopidă cu piept de pui

mancare de conopida cu piept de pui jpeg

Nu numai c─â este mai bogat─â ├«n calciu dec├ót laptele natural de vac─â, dar conopida este o legum─â foarte s─ân─âtoas─â ┼či gustoas─â. ├Än combina┼úie cu pieptul de pui, este o m├óncare minune at├ót pentru adul┼úi, dar mai ales pentru copii ┼či proaspete m─âmici.

Al─âturi de conopida gratinat─â ┼či supa crem─â de conopid─â ┼či praz, aceast─â m├óncare de conopid─â cu piept de pui este una din cele mai delicioase preparate pentru toamn─â. ├Äncearc─â aceast─â re┼úet─â oric├ónd, nu vei regreta.

Ingrediente  Mâncare de conopidă cu piept de pui:

  • 1 kg piept de pui
  • 3 c─âp─â┼ú├óni de conopid─â
  • 6-7 c─â┼úei de usturoi
  • 150 de grame de sm├ónt├ón─â
  • 200 ml de suc de ro┼čii proasp─ât
  • Ulei
  • Sare
  • Piper
  • P─âtrunjel verde

Mod de preparare Mâncare de conopidă cu piept de pui:

Conopidele se desfac frumos ├«n buche┼úele potrivite, se spal─â bine ┼či se pun la fiert ├«ntr-o oal─â mare cu ap─â ┼či sare. Dup─â ce a ├«nceput s─â fiarb─â, se las─â fix cinci minute, apoi se ia de pe foc, deoarece nu trebuie s─â fie complet fiart─â. Se p─âstreaz─â dou─â c─âni de zeam─â ┼či conopida se las─â la r─âcit ├«n sit─â.

Pieptul de pui se spal─â bine cu ap─â rece, apoi se taie buc─â┼úi c├ót vre┼úi de mici. Buc─â┼úile de pui se condimenteaz─â cu sare ┼či piper ┼či se pun ├«ntr-o crati┼ú─â ├«nc─âp─âtoare la c─âlit ├«n ulei. Peste se adaug─â ┼či usturoiul t─âiat felii sub┼úiri. Se las─â la c─âlit 3-4 minute, apoi se toarn─â peste el o can─â din zeama de la fiertura conopidei, amestecat─â cu sucul de ro┼čii ┼či p─âtrunjelul tocat m─ârunt.

Crati┼úa se acoper─â ┼či se las─â la fiert 20 de minute, maximum 30, la foc mic. Atunci c├ónd scade sosul, se mai adaug─â din a doua can─â de zeam─â de conopid─â. Carnea de pui trebuie s─â fie bine p─âtruns─â de arome ┼či fiart─â. ├Än acest moment, se pun buchetele de conopid─â ┼či se mai las─â, tot la foc mic, s─â fiarb─â timp de 10 minute.

C├ónd este aproape gata, se ia un polonic din sosul de la m├óncare, peste care se pune sm├ónt├óna ┼či se amestec─â bine. Se toarn─â apoi ├«ncet ├«n m├óncare ┼či se mai las─â la fiert ├«nc─â 5 minute.se serve┼čte cald─â cu sm├ónt├ón─â. Poft─â bun─â!



Recente

zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg
copil mancare sanatoasa shutterstock 376928611 jpg
salata de vinete shutterstock 1789607375 jpg
afinata shutterstock 1163799046 jpg
tarator supa de iaurt cu castraveti shutterstock 685307626 jpg
cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg