Paste cu sote de broccoli

paste cu sote de broccoli jpeg

Numeroasele beneficii şi valoarea nutritivă fac din broccoli un aliment idela pentru sănătate. Acesta este şi motivul pentru care îl recomandăm în diverse reţete, cum este aceasta de paste cu sote de broccoli. Planta este bogată în vitaminele A, B1, B2 şi B6, fier, zinc, magneziu, potasiu şi calciu. Datorită conţinutului bogat în minerale, previne diabetul şi contribuie la scăderea colesterolului „rău“. ;

  • Porții: 4
  • Timp total: 50 min
  • Pregătire: 10 min
  • Gătire: 40 min
  • Categorie: italian, paste

Ingrediente

250 g broccoli 1 ceapă mare 100 g fasole galbenă 400 g spaghete 75 g unt 200 g bacon feliat subţire 100 g porumb fiert 100 ml vin alb sec 100 g măsline fără sâmburi sare piper oregano

Mod de preparare

Cureţi şi speli ceapa. Rupi bucheţelele de broccoli, le speli şi le fierbi pe jumătate. Le scoţi într-o sită şi le laşi la scurs. Tai ceapa rondele şi o pui într-un castron. Cureţi şi rupi păstăile de fasole galbenă în două, după care le fierbi în apă clocotită cu sare, timp de 10-15 minute.

Fierbi apa cu o linguriţă de sare şi, când clocoteşte, pui spaghetele şi le laşi 8-10 minute, apoi le laşi la scurs într-o strecurătoare. Topeşti untul într-o tigaie şi sotezi broccoli şi feliuţele de bacon (4 minute). Adaugi ceapa tăiată rondele, apoi porumbul şi fasolea fierte. Mai laşi un pic pe foc şi pui spaghetele. Amesteci bine, torni vinul peste paste, presari măslinele tăiate şi condimentezi cu oregano, sare şi piper după gust. Acoperi tigaia cu un capac şi mai laşi pe foc 10 minute. Serveşti pastele calde.